Nieuws 

BOS stopt, boeddhistische tv gaat door onder KRO-NCRV

(3)BYEBYEBOS300.jpg De BOS heeft een nieuwe partner heeft gevonden in KRO-NCRV, zodat de boeddhistische tv doorgaat. Radio en internet stopt, maar de website van de BOS blijft als archief online. De aparte Stichting Vrienden van de BOS onderzoekt hoe ook een onafhankelijk digitaal platform gerealiseerd kan worden onder de naam Bodhitv.lees verder


De Lokroep van het Onuitsprekelijke

nieuws_lokroep300.jpg In 2013 overleed Jeanette Werkhoven, programmamaker van het eerste uur bij de Boeddhistische Omroep. Behalve de vele radioprogramma's die zij maakte, bestaat haar nalatenschap uit het zojuist verschenen boek Lokroep van het Onuitsprekelijke, dat zij samen schreef met emeritus-hoogleraar Spiritualiteit en monnik Kees Waaijman.

lees verder


De dag beginnen volgens Tijn Touber

(1)touberKus2_300l.jpg Een tweede ochtendkus van schrijver, muzikant en inspirator Tijn Touber. Hij vertelt open over hoe hij zijn dag begint, hoe heerlijk het is om jezelf soms even niet te kennen, hoe het loslaten van gewoontes op kan luchten en hoe juist zijn leven als yogi spiritualiteit in de weg kon staan.
lees verder


Monniken eren koning

 

Duizenden boeddhistische monniken op straat in Cambodja. Ze lopen in een processie naar het paleis van hun koning Norodom Sihamoni. De mars was georganiseerd om een belangrijk certificaat te overhandigen.
lees verder


Duizend handen van goud

nieuwsquanjing300.jpg Het beeld met de duizend handen is weer heel. In de Chinese stad Chongqing is door experts maar liefst zeven jaar gewerkt aan het herstel van het beeld van de bodhisattva Guanyin. In Japan bekend onder de naam Kanzeon, en in het Sanskriet als Avalokiteśvara. Het kunstwerk is al zo’n 800 jaar oud en komt uit de Song dynastie.

lees verder